• Tjänster

Några av våra tjänster

Identifiering i  logistikkedjan

Tillsammans med våra partner kan Manix idag erbjuda heltäckande koncept för streckkodsidentifiering inom logistik för tillverkande och distribuerande företag.

Vi kan leverera mobila lösningar för truckar och andra fordon samt fasta installationer med portaler. Kraven på den här typen av produkter har ökat i takt med att trådlösa nätverk täcker allt fler av företagens lager- och produktionslokaler. Spårbarhet och de effektiva flödena gör att identifieringen blir viktigare på fler delmoment inom hela logistikkedjan.

I den processen har vi kunskapen, erfarenheten, produkterna och supportkedjan i samarbetet med våra partners för att tillgodogöra våra kunders behov. Kontakta oss för mer information kring de projekt och installationer vi har genomfört.

 

Trådlös nätverkskommunikation – Professionell WiFi

WiFi-tekniken slog igenom på riktigt i kontorsmiljö några år in på 2000-talet, men för oss har det varit en känd teknik sedan början av 90-talet då vi började bygga radiolänkar till företagskunder som behövde kommunikation mellan produktionsanläggningar.

I takt med att det har blivit mer användarvänligt att installera utrustningen för de flesta så har även komplexiteten ökat. Speciellt med tanke på att utrymmet i luften är begränsat till några få frekvenser och kanaler som tekniken ska samsas om. Manix har, med en väl genomarbetad metod och teknik, lösningen på hur dessa hinder ska tacklas.

Vi har aktivt påverkat utformningen av radioantenner i samarbete med våra leverantörer och tillverkare av dessa. Våra kompletta paket passar en rad olika miljöer, såsom kontor, lager, hamnar och produktionsanläggningar med en rad olika klientutrustningar för mobila enheter.

En installation från Manix börjar alltid med att vi kommer ut och gör en Miljöstudie på plats för att Ni som kund ska få en lösning som svarar upp till era förväntningar. Vare sig det är en nyinstallation eller en befintlig installation som havererat så törs vi säga att Manix löser era behov. Kontakta oss för mer information.

Exempel på produktmärken; Fortinet (tid. Meru), Cisco, Ubiquiti

Driftsansvar för serverplattformar och nätverk

Vi på Manix har erfarenhet av att installera, driftsätta, administrera och övervaka serverplattformar samt tillhörande nätverk sedan 90-talet åt våra företagskunder.

Detta är miljöer som inte får ha driftstörningar, mer än planerade sådana, eftersom de idag är så vitala för den dagliga produktionen och administrationen. Vi kan planering och balansering av dessa miljöer samt beräkna en optimering av det kabelburna nätverket. Vare sig Ni behöver backup på er ordinarie IT-personal, ny server/kommunikationmiljö eller hyra in en rådgivare, så borde vi vara intressanta för Er.

Ge oss en chans att berätta mer om vår kunskap och erfarenhet, kontakta Manix.

Vårt Linköpingskontor finns i XOservice AB lokaler, som vi har ett nära samarbete med kring serverplattformar.

Exempel på produktmärken och OS; HP, IBM, Microsoft Server, VMS, Unix, VMware

ERP-lösningar för distribuerande och tillverkande företag - Microsoft Dynamics NAV

Manix har samarbetat med Microsoft och deras produkt Microsoft Dynamics NAV sedan 2004. Med vår gedigna kompetens inom logistik och produktion har vår målsättning hela tiden varit att förbättra ett redan starkt ERP-system.

 

En produkt som både är framtidssäkrad och integrerad med övriga kontorsprogram, samt svarar upp till de specifika behov som finns inom MPS och logistik för små och medelstora företag. Tillsammans med Microsoft och vår samarbetspartner NaviPro anser vi oss ha en mycket konkurrenskraftig produkt till detta ändamål. Låt oss få visa och berätta vad vi åstadkommit genom ett personligt besök hos Er. Kontakta oss på Manix.


Exempel på produktmärken; Microsoft Dynamics NAV, Microsoft SQL, Microsoft SharePoint

Ställ gärna en fråga

Vi svarar normalt inom 48 timmar.